Matthias Boonen: auteur van “Doodsrozen”

Matthias Boonen is wat men noemt een medisch mirakel. Kort na zijn geboorte blijkt dat hij door hersenbeschadiging visueel gehandicapt/beperkt is en volgens de dokters zal hij, naast motorische problemen, intellectueel ook nooit het niveau van een 3 tot 4-jarige overtreffen. Zijn ouders blijven echter niet bij de pakken zitten, gaan te rade bij meerdere specialisten en verzamelen een team rond hun zoon om hem alle mogelijke kansen te geven zich te ontwikkelen.

Dat Matthias zich ontwikkelt is een understatement. Op intellectueel vlak evolueert hij vlot mee op het niveau zijn leeftijdsgenoten en de uiterst gedreven jongeman begint ondanks al zijn beperkingen ook te sporten. Ondertussen bereikte hij in het lopen al een topsportstatuut, realiseerde hij meerdere Belgische records (en zelfs WR) in zijn categorie én stoomt hij zich klaar voor de Paralympics 2024 in Parijs.
Matthias in de media:

Van besttijd tot bestseller? Hobby’s als paardrijden, tekenschool en gevechtsport brengen Matthias Boonen uiteindelijk tot de passies waar hij vandaag de dag mee bezig is: atletiek en schrijven. Dit met een ongeziene vastberadenheid en discipline die hij vast en zeker bij Jiujitsu kweekte. Zijn creativiteit kent geen grenzen en wordt mede gevoed door zijn hobby’s: bioscoop, gamen en lezen. Verder vertoeft hij ook graag op de tribune van zijn favoriete voetbalclub. Loyaal aan zichzelf, zijn naasten, zijn waarden en ideeën gaat hij bescheiden maar onverstoorbaar recht op zijn doelen af. Hindernissen worden genomen, records gebroken, tegenslag overwonnen, oncontroleerbare zaken geaccepteerd. Zonder morren, zonder zeuren. Veerkracht en optimisme zijn dan ook eigenschappen die bij je opkomen als je vrij associeert over Matthias. Een ding krijgt hij echter niet voor mekaar: stoppen je te verbazen.

Ook als auteur streeft Matthias Boonen het allerhoogste na. Hij wil in de voetsporen treden van zijn schrijversidool Stephen King en ‘De Doodsuursengel’ moet daar de eerste stap in zijn.

Op 15 oktober 2022 wordt Matthias zijn eerste boek voorgesteld in (en in samenwerking met) pretpark Bobbejaanland in zijn thuisgemeente Lichtaart. Dit tijdens een zeer geanimeerde persvoorstelling, waarin scènes uit ‘De Doodsuurengel’ visueel ten tonele gebracht zullen worden, in een regie van gerenommeerd theatermaker & regisseur Luc Stevens (spektakels ‘Marie-Antoinette’, ‘Rubens’, ‘Gheelamania’, ‘1830’, ‘Zoo of Life’,…).