Matthias Boonen: auteur van “Doodsrozen”

Matthias Boonen is wat men noemt een medisch mirakel. Kort na zijn geboorte blijkt dat hij door hersenbeschadiging visueel gehandicapt/beperkt is en volgens de dokters zal hij, naast motorische problemen, intellectueel ook nooit het niveau van een 3 tot 4-jarige overtreffen. Zijn ouders blijven echter niet bij de pakken zitten, gaan te rade bij meerdere specialisten en verzamelen een team rond hun zoon om hem alle mogelijke kansen te geven zich te ontwikkelen.

Dat Matthias zich ontwikkelt is een understatement. Op intellectueel vlak evolueert hij vlot mee op het niveau zijn leeftijdsgenoten en de uiterst gedreven jongeman begint ondanks al zijn beperkingen ook te sporten. Ondertussen bereikte hij in het lopen al een topsportstatuut, realiseerde hij meerdere Belgische records (en zelfs WR) in zijn categorie én stoomt hij zich klaar voor de Paralympics 2024 in Parijs.
Matthias in de media:

Van besttijd tot bestseller? Hobby’s als paardrijden, tekenschool en gevechtsport brengen Matthias Boonen uiteindelijk tot de passies waar hij vandaag de dag mee bezig is: atletiek en schrijven. Dit met een ongeziene vastberadenheid en discipline die hij vast en zeker bij Jiujitsu kweekte. Zijn creativiteit kent geen grenzen en wordt mede gevoed door zijn hobby’s: bioscoop, gamen en lezen. Verder vertoeft hij ook graag op de tribune van zijn favoriete voetbalclub. Loyaal aan zichzelf, zijn naasten, zijn waarden en ideeën gaat hij bescheiden maar onverstoorbaar recht op zijn doelen af. Hindernissen worden genomen, records gebroken, tegenslag overwonnen, oncontroleerbare zaken geaccepteerd. Zonder morren, zonder zeuren. Veerkracht en optimisme zijn dan ook eigenschappen die bij je opkomen als je vrij associeert over Matthias. Een ding krijgt hij echter niet voor mekaar: stoppen je te verbazen.

Ook als auteur streeft Matthias Boonen het allerhoogste na. Hij wil in de voetsporen treden van zijn schrijversidool Stephen King en ‘De Doodsuursengel’ moet daar de eerste stap in zijn.

Op 15 oktober 2022 wordt Matthias zijn eerste boek voorgesteld in (en in samenwerking met) pretpark Bobbejaanland in zijn thuisgemeente Lichtaart. Dit tijdens een zeer geanimeerde persvoorstelling, waarin scènes uit ‘De Doodsuurengel’ visueel ten tonele gebracht zullen worden, in een regie van gerenommeerd theatermaker & regisseur Luc Stevens (spektakels ‘Marie-Antoinette’, ‘Rubens’, ‘Gheelamania’, ‘1830’, ‘Zoo of Life’,…).

Sean Moors

Het begon als een leuke hobby. Als fervent lezer van het fantasygenre bleek na een tijd dat Sean zijn eigen wereld wilde creëren en zijn eigen verhalen wilde schrijven. Hij legt er zich op toe om zijn lezers vlugge actie en leuke avonturen te bieden terwijl er zich op de achtergrond een diep, rijk verhaal ontvouwt, gevuld met mysterie en emotie. Sean is behalve schrijver van fantasieverhalen ook een verpleegkundige die geniet van zijn werk in het ziekenhuis. Diezelfde passie en werk legt hij in het creëren van een wereld waarin hij graag de lezers even aan de realiteit laat ontsnappen.

 

Chris Christie

Chris Christie heeft als interieurontwerpster een carrière achter de rug met projecten in het binnen- en buitenland. Ze schreef eerder al het non-fictieboek Geloof Mij, maar trekt nu met Femke van Byrleveld en de Zeven Wachters de kaart van de fictie, met een fantasierijk verhaal gebaseerd op het bestaande waterkasteel van Binderveld. Het moet het eerste boek van een reeks youngadultromans worden. Wordt vervolgd!

Esmee Traugott
Esmee

Ik ben Esmee Traugott, geboren in Den Haag (Nederland). Vanaf jongs af aan was ik altijd geïnteresseerd in fantasie verhalen en fantasie werelden. Toen ik 9 was begon ik met schrijven en tekenen.
Ik hield van kleine insecten; spinnetjes, vliegjes en lieveheersbeestjes, waar ik als kind verhaaltjes bij verzon.
Ik fantaseerde over beestjes en tekende figuurtjes en schreef daar korte verhaaltjes bij. Mijn droom was om ooit een schrijfster te worden. Daarom voel ik me trots en vereerd om dit kinderboekje te kunnen uitbrengen.