De Doodsuurengel is een eerste boek uit de reeks: Doodsrozen

Synopsis:

Iluna Jackson is een elfjarig meisje dat volop op zoek is naar haar plaats op school en in het leven. Tegelijk jaagt ze haar grote droom na, een professionele buikspreekster worden. Dit doet ze onder het juk van ruziënde ouders, pesterijen en de eerste vlinders in haar buik.


Nadat de prille tiener op het nippertje een moordpoging overleeft, volgen de dodelijke, vreemde ongelukken rondom haar zich snel op. Overal waar het meisje lijkt te komen, gebeuren er onaangename zaken en sterven er zelfs mensen. Bijna iedereen bekoopt het met zijn of haar leven kort nadat ze in Iluna’s aanwezigheid hebben vertoefd. Allison, haar vriend Diego en hun vrienden Valentina, Olivia en Alicia zien het meisje steeds ongelukkiger worden, ondanks dat ze er zijn voor haar en proberen haar te troosten.


Heeft Iluna, die verteerd wordt door angst en schuldgevoelens, echt iets te maken met deze vreemde ongelukken? Of is er meer aan de hand? Welke sinistere rol speelt Ohin, de vreemde bezoekende priester, die veel meer lijkt te weten dan hij vertelt? Wat hebben de zwarte rozen te betekenen die steeds naast de lijken gevonden worden? Vindt Allison de antwoorden op haar vragen voor het te laat is? Komt ze samen met Diego, Valentina, Olivia en Alicia nog op tijd om de volgende levens die op het spel staan te redden? En lukt het de groep Iluna te redden voor de Doodsuurengel hen allemaal opeist?